Bu Blogda Ara

28 Şubat 2017 Salı

karbonmonoksit dedektörü

Kış aylarında artan ve 'sessiz katil' olarak adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesinin en güvenilir yollarından biri karbonmonoksit gazı algılayan bir cihaz kullanmaktır. Karbonmonoksit dedektörleri, yapısında karbon bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda açığa çıkan tehlikeli gazı algılayarak kullanıcıya haber verir.
Karbonmonoksit Dedektörü 3MK-COB Pilli dedektör
3MK-COB gaz alarm cihazı ortamdaki karbonmonoksit gazını algılayabilen bir cihazdır. 3MK-COB karbonmonoksit dedektörü, ortamdaki karbonmonoksit gazını algıladığında ışıklı ve sesli uyarı sağlar.
Kalibresi: Pil takıldığında sensör hazır gelene kadar sarı ışık yanar. Sarı ışık söndüğü zaman cihaz gazı algılayabilir duruma gelmiştir.
Çalışması: İlk önce 3MK-COB gaz alarm cihazının arkasında bulunan pil yuvasının kapağını açıp pili soketine takınız. 3MK-COB gaz alarm cihazı pil ilk devreye girdiğinde kırmızı ışık 5 sn. boyunca yanar.Ondan sonra kırmızı ışık 20 saniyede bir yanar. Bu durumda cihaz normal çalışma pozisyonundadır. Ortada tehlikeli bir durum yoktur. 3MK-COB ortamdaki karbonmonoksiti algıladığında kırmızı ışık devamlı yanar buzzer (zil) sürekli sinyal verir.
Cihaz üzerindeki sarı ışık ise hata(arıza), pilin zayıfladığının işaretidir. Sarı led sensörün süreklilik kaybı ve kısa devre durumunda devreye girer.Bu durumda buzzer dakikada 3 defa çalar.
Teknik Özellikler
Karbonmonoksit Gaz Yoğunluğu : 150 ppm
Alarm Cevap Süresi : < 2 Dakika
Siren Ses Şiddeti : > 85dB /3m
Sükunet Çalışma İkazı : Kırmızı LED her 30 saniyede bir yanıp söner
Zayıf Pil İkazı : 30 saniyede bir sesli ikaz
Çalışma Gerilimi : 9V pil
Çalışma Sıcaklığı : 0Cº ~ +50Cº
Boyutlar : 85mm X 120mm X 46mm
Ağırlık : 120 gr.
Karbonmonoksit Dedektörü Kullanım Alanları:
Bacalı veya açık soba ve/veya ocak bulunan ev, işyerleri, kapalı garajlar, park binaları, feribotlar, motor bakım onarım mekanları, tüneller, maden ocakları, CO gazının üretim ve dağıtımı ile ilgili işletmeler, şömine kullanılan yerler.

Karbonmonoksit Dedektörü Satın al

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder