Bu Blogda Ara

4 Mayıs 2016 Çarşamba

En iyi önlem gaz dedektörü kullanmak!



Her yıl sıkça tekrarlanan olayların başında karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmeleri yer alıyor. Gaz dedektörü kullanımı konusunda yeterli bilinçlendirme yapılmadığı için zehirlenmelerin büyük çoğunluğu ölümle sonuçlanıyor.

ABD ve birçok Avrupa ülkesinde; doğalgaz kullanılan tüm yaşam alanlarında dedektör bulunuyor. Ancak ülkemizde gaz dedektörü kullanımı bir yana dursun, cihazın varlığından bile habersiz olan yüz binlerce kullanıcı yer almakta.

Uzmanlarca doğalgaz ve doğalgazdan çok daha tehlikeli olduğu belirtilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınabilecek en iyi önlemin gaz kaçak dedektörü kullanımı olduğu açıklandı.

Gaziantep'te halka ücretsiz gaz dedektörü dağıtıldı

Gaz dedektörü kullanımına karşı ülkemizde en teşvik edici hareket, Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından halka ücretsiz gaz dedektörü dağıtmasıyla gerçekleşti. Belediyeler ve kurumlarca bu tür çalışmalarla beraber gaz dedektörü kullanımının çıkartılacak yönetmeliklerle zorunlu kılınması bir çok ölümlü zehirlenmenin önüne geçebilir.

Gaz dedektörü nasıl olmalı?

Zehirlenmelere karşı erken uyarı sağlayan gaz kaçak dedektörleri farklı markalar ve farklı fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor. Ancak hayati işleve sahip bu cihazlar satın alınırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var. Satın alınacak cihazın belgeleri olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli, yalnızca ucuz olduğu için değerlendirme yapmaksızın her markaya rağbet gösterilmemeli.

Gaz dedektörüne teşvik

Gaz kaçak cihazının, her evde yer alması gerektiği kamu spotlarıyla desteklenmeli; önlem almanın yeterli olamayacağı insanlara aşılanmalı ve teşvik için gerekirse Gaziantep'te olduğu gibi ücretsiz gaz dedektörü dağıtımı gerçekleştirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder