Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Ürün İnceleme - NC951 Engelli Tuvaletleri İçin Acil Çağrı Sistemi

Bugün , erişilebilirlik yasası ile günceme gelen fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması için geliştirilmiş ürünlerden biri olan NC951 Engelli Acil Çağrı Sistemini inceleyeceğiz. Sistem görme ve bedensel engelli bireylerin engelli tuvaletlerinde yardıma ihtiyaçları olduğu anda kolaylıkla kullanabilecekleri , kullanıcısına güven veren , 7/24 kesintisiz her durumda çalışabilme özellikleri ile dünyada sınıfının lider , uluslararası ilgili yönetmelikleri eksiksiz karşılayan özellikleri ile benzerlerinden ayrılmaktadır. 
Kamu ve özel kullanıma açık kültür merkezleri , alışveriş merkezleri , hastaneler , bakım evleri , huzur evleri , oteller , ibadethaneler , müzeler ve daha bir çok alanda yaygın kullanıma sahiptir. 
NC951 Engelli WC alarm kiti , standart bir engelli tuvaleti için gerekli tüm alarm donanımlarını içermektedir. Şimdi set içeriğine kısaca göz atıp sistemi oluşturan parçaları inceleyelim.
          
    NC951 WC Acil Çağrı Sistemi Set İçeriği

  • NC942B Alarm Kontrol Ünitesi
  • NC809DBB Oda (WC) İçi Resetleme Ünitesi
  • NC806CS Oda Üstü İkaz Lambası ve Alarm Sireni
  • NC807C WC-Banyo İpli Çağrı butonu
  • NC949 Uluslararası Bilinirliğe Sahip Engelli WC Etiketi

NC942B Alarm Kontrol Ünitesi
NC942 Engelli Acil Çağrı Sistemi Kontrol Ünitesi

Tüm diğer elemanların enerjisini aldığı merkez gösterge ünitesinin de bulunduğu merkezi alarm kontrol ünitesidir. İçerisinde 500 mAh yedekleme pili sayesinde enerji kesintisi durumunda sistem stand-by çalışma modunda 24 saat kesintisiz çalışmasına devam eder. Eğer sistem alarm durumuna geçmiş ve tüm sirenler alarm ışıkları yanıyorken 30 dakika kesintisiz çalışmasına devam eder.

Ünite üzerinde alarm durumunu belirten alarm LED ışıklı göstergesi ile görsel uyarı verir. Aynı zamanda istenildiğinde susturulabilen alarm sirenine sahiptir. 

Ünite üzerindeki butonlar görme engellilerin kullanımına olanak sağlayan braille alfabesi ile yazılmış kabartma yazılara sahiptir.

Ana ünite üzerinde ayrıca farklı bir sisteme komut göndermek amacıyla , alarm durumunda konum değiştiren NO / NC kuru kontak çıkışlarına sahiptir. Bu sayede mevcut bir yangın alarm sisteminden veya soygun alarm sisteminden de engelli wc alarm sisteminizin alarm durumları görüntülenmiş olur. 

NC809DBB Oda (WC) İçi Resetleme Ünitesi


NC809DBB Oda İçi Resetleme Ünitesi
Oda içi / tuvalet içi resetleme ünitesi sayesinde kullanıcı tarafından yanlışlıkla oluşturulmuş yardım çağrıları resetlenerek alarmın susturulması sağlanır. Arıca birden fazla yardım görevlisinin bulunduğu ortamlarda yardıma ilk ulaşan görevli alarmı sonlandırarak diğer yardım görevlilerinin odaya gereksiz yere yönlenmelerinin önlenmiş olur. 
Ünite üzerindeki butonlar görme engellilerin kullanımına olanak sağlayan braille alfabesi
ile yazılmış kabartma yazılara sahiptir.




NC806CS Oda Üstü İkaz Lambası ve Alarm Sireni

Genellikle tuvaletin dış koridora bakan cephesine kapı üstüne konumlandırılacak koridordaki kat görevlisinin acil yardımın nereden hangi odadan geldiğini kolay ve hızlı bulmasını sağlar. Işıklı ve sesli oda üstü ikaz lambası koridorun her iki cephesinden görülebilecek yapıdadır.

NC807C WC-Banyo İpli Çağrı butonu
NC806CS Kapı Üstü İkaz Lambası
Yukarıdan aşağıya yardım ipinin çekilmesi ile sistemi alarma geçiren bir yapıya sahiptir. Yardım ipi boyu 3 metre olup set ile beraber verilen 2 adet tutacak bilezik yerde ve boy hizasında ipe sabitlenir. Bu sayede kullanıcı boy hizasından veya yere düşmesi durumunda yerden yardım çağırmasına olanak sağlanır. 
Yardım ipi çekildiğinde tavanda bulunan ipli çağrı butonu ışıklı ve sesli uyarı vermeye başlar. Bu sayede yardım çağıran kişi alarmı aktif ettiğine emin olarak yardımı beklemeye başlar. 



NC949 Uluslararası Bilinirliğe Sahip Engelli WC Etiketi

Engelli tuvaletinin dış kapısına yapıştırılır. Uluslararası bilinirliğe sahip engelli sembolü içerir. Kalıcı vinil malzemeden imal edilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder