Bu Blogda Ara

19 Mart 2012 Pazartesi

Akustik Cam Kırılma Dedektörleri

Akustik Cam kırma dedektörü , cam kırılırkan meydana gelen sesin karakterisitiğini tanır ve alarm verir. Yanlış alarm ihtimalini azaltmak için  hassasiyet düzeyi ayarlanabilir.


CAM KIRMA DEDEKTÖRÜ KONUMLANDIRMASI:
Dedektörün iyi performans gösterebilmesi için yerinin iyi seçilmesi çok önemlidir. Siren , fan , komprasör veya gürültülü makinalardan uzak tutulmalıdır. Montaj için ,korunan camın bitişiği veya camı direkt olarak görebilen bir yer seçilmelidir. Akustik cam kırma dedektör mikrofonunun baktığı maksimum algılama  açısının camı direkt ve engelsiz olarak görmesini sağlayınız.



HASSASİYET AYARI
Hassasiyet ayarı için esnek plastikten yapılmış bir cetvel temin edin. Cetveli koruma yapacağınız cama bitiştirin. Daha sonra cetvelin bir tarafı sabit cama bitişik kalmak üzere diğer tarafını camdan kaldırıp bırakarak cama çarpmasını sağlayın. Bu   çarpmanın şiddetiyle sarı LED yanar. Kırmızı LED’in ise yanmaması gerekmektedir.   eğer Kırmızı LED yanıyorsa dedektör çok hassas ayarlanmıştır. VR ayar düğmesi saat yönünün aksine çevrilmelidir. Çarpmanın etkisiyle sarı LED yanmıyorsa dedektör hassasiyeti düşüktür. Bu durumda is VR ayar düğmesi saat yönünde sarı LED yanana kadar çevirilmelidir. Bu işlem her cam için ayrı ayrı uygulanmalıdır. GA-GBD cam kırma dedektörünün test yapılacağı zaman mümkün olduğu kadar sistemin kurulu olduğundaki çevresel koşullarla aynı zaman diliminde olmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder